Individuele behandeling
De meeste kinderen met een trauma krijgen individuele behandeling. Individuele behandeling betekent dat je elke week of om de twee weken naar de kliniek komt. Voor een gesprek of medicatiecontroles. Je blijft gewoon thuis wonen en kunt gewoon de dingen doen die je altijd doet. Naar je eigen school gaan, naar sport, enzovoort.
Modules
Traumabehandeling kan bestaan uit één of meer onderdelen. Die onderdelen noemen we modules. Jij en je ouders/verzorgers volgen in ieder geval de module psycho-educatie. Je krijgt dan informatie over de klachten die je hebt en die horen bij een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Daarnaast kiezen we samen met jou en je ouders/verzorgers nog één of meer modules die het beste bij jou passen. Hieronder leggen we uit welke modules er zijn. In de folder kun je lezen wat elke module inhoudt
- Schrijftherapie Write Junior;
- EMDR;
- Speltherapie;
- Trauma Focused Cognitieve Gedragstherapie;
- Medicatie. Als je meer wilt weten over jouw medicijnen dan is dit een handige site.
De Vereniging EMDR heeft een filmpje laten maken. Als je wilt weten wat EMDR is en hoe het werkt, raden we je aan hun website en het filmpje te bekijken.
Website ‘Rake vragen’
Wanneer je een schokkende gebeurtenis hebt meegemaakt dan wil je daar misschien niet over praten. Je houdt het liever voor jezelf en probeert het in je eentje op te lossen. Het kan zijn dat je je schaamt, dat je je schuldig voelt of dat je bang bent voor de gevolgen. Hoe moeilijk ook, praten helpt. Vertel het aan je ouders, iemand van school, je huisarts of de Kindertelefoon. Veel kinderen en jongeren gingen je al voor. Op de website ‘Rake vragen’ hebben zij een speciale videoboodschap gemaakt.
Hoe lang duurt traumabehandeling?
Hoe lang traumabehandeling duurt is voor iedereen verschillend. Als je verschillende trauma’s hebt duurt de behandeling natuurlijk langer. Ook duurt de ene module langer dan de andere module.
Print