Toonbeeld exposeert ‘Emergiskunst’


Om te laten zien dat samenleving, psychiatrie en kunst heel goed samengaan en bovendien als inspiratiebron kan dienen, zijn er in het eerste half jaar van 2013 drie kunstexposities te zien in Toonbeeld in Terneuzen. De kunstcollectie bestaat uit veelzijdig werk van mensen die voor korte of lange tijd behandeld of begeleid zijn bij Emergis en aan de slag zijn bij werkleerbedrijf Terneuzen. De eerste expositie wordt donderdag 7 februari om 15.00 uur feestelijk geopend. Locatie: Toonbeeld, Hal C, Bellamystraat 26a in Terneuzen.

De eerste tentoonstelling in het Toonbeeld is vanaf nu tot 14 maart te bekijken en valt onder het genre ‘art brut’. Dit betekent letterlijk ‘rauwe kunst’, ook wel ‘outsider art’ genoemd. Het geeft een kijk op de belevingswereld van mensen die kampen met psychiatrische problematiek. Er is gebruik gemaakt van diverse technieken en materialen zoals mixed media, pentechnieken, pastelkrijt en acrylverf. Er is op doek en op papier geschilderd.

De volgende expositie gaat per 15 maart van start in de Passerelle, Stadhuis Terneuzen.
De derde expositie wordt opnieuw ingericht bij Toonbeeld in Terneuzen en is van 1 mei tot 4 juni.

Openingstijden van de expositie: maandag tot en met vrijdag van  09.30 tot 21.30 uur en op zaterdag van 10.00 – 14.00 uur. Voor meer informatie kun je bellen met de administratie van Toonbeeld  0115 45 59 50. De administratie is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.30 tot 17.30 uur en op vrijdag van 10.30 tot 12.30 uur.

Zie ook: www.terneuzen.nl/toonbeeld

Printversie van deze paginaPrint