Tijdelijke locatie voor Demontage Werkplaats Zeeland


Demontage Werkplaats Zeeland (DWZ) heeft een tijdelijke locatie gevonden aan de Scottweg 4 in Goes. Vanaf vandaag gaan de ca. dertig medewerkers en begeleiders aan de slag om het bedrijf stap voor stap terug op te bouwen.

Sleutel
Direct na de brand op 9 januari is hard gewerkt om zo snel mogelijk een tijdelijke locatie te vinden. Het pand aan de Scottweg bleek het meest geschikt te zijn. DWZ ontvangt vandaag de sleutel. De medewerkers staan te popelen om hun werkzaamheden te hervatten.

Pand inrichten
De eerste klus voor DWZ bestaat uit het verkennen en inrichten van het nieuwe pand. De medewerkers van collega-werkleerbedrijf Gered Gereedschap locatie Arnestein uit Middelburg hebben met man en macht gewerkt aan nieuwe werktafels voor DWZ. Ook zorgen zij ervoor dat DWZ weer kleine gereedschappen krijgt. Die heeft DWZ hard nodig aangezien de eerste nieuwe opdracht al binnen is.

Brand
Het pand van DWZ aan de Van Doornsestraat in Goes ging donderdagavond 9 januari volledig verloren door een zeer fel uitslaande brand. Medewerkers van DWZ kregen de mogelijkheid om voorlopig bij een ander werkleerbedrijf aan het werk te gaan. Twee mensen hebben hiervan gebruik gemaakt.

Over DWZ
DWZ is een werkleerbedrijf van Emergis. DWZ demonteert en recyclet professionele apparaten, elektronica en andere artikelen. De onderdelen worden gesorteerd en klaargemaakt voor hergebruik. DWZ richt zich op de re-integratie van mensen die psychiatrische problemen hebben of hebben gehad. Zij kunnen bij DWZ arbeidsritme en -vaardigheden opdoen en eventueel toewerken naar een meer reguliere arbeidsplaats.

Printversie van deze paginaPrint